En ljus framtid spås för Hammers

Nu när slutspelet i EM är igång så börjar engelska fotbollsfans vända blickarna mot Premier League i och med att de blev besegrade och förnedrade av Island, ledda av tidigare svenska förbundskaptenen Lars Lagerbäck. Medan förlusten var förnedrande för engelsk internationell fotboll så är det annat som gäller i den inhemska ligan. Ligan har aldrig mått så bra som efter Leicester Citys chockerande ligavinst och med ett nytt TV-avtal så kan även de mindre klubbarna få till sig några av Europas bättre spelare.

Ett lag som är på uppgång är West Ham United. Gänget från östra London hade en fantastisk säsong förra året under före detta spelaren Slaven Bilic, vilket kulminerade i att det sånär nådde en Champions League-placering. Nästa år kommer vara ett äventyr för Hammers i och med att de nu lämnat ikoniska Boleyn Ground för att spela på Olympic Stadium, vilket innebär att de dramatiskt ökat på publikkapaciteten vilket onekligen kommer dra in mer intäkter till klubben, vilket de kan använda för att bättra på laget. Om du också tror att de kan nå en bättre placering i år så kan du betala för mer känsla när du tittar på EPL och se alla senaste odds på Betway. Det kommer inte bli enkelt för Hammers att nå högre placering, men med tanke på den märkliga säsongen förra året så är det nog smart att inte tvivla på att det osannolika kan hända i engelsk fotboll!

En nyckel bakom framgångarna förra året var Dimitri Payet. Bilic köpte fransmannen från Marseille för ett ganska rimligt pris på runt £10 miljoner och det visade sig verkligen vara värt det med tanke på hans framgång på planen. Spelaren gjorde ett flertal frisparksmål i världsklass och assisterade till många mål. Den nya spelaren var kritisk bakom framgångarna, vilket ledde till att Payet även nådde landslaget i EM, och det är en av anledningarna till varför West Ham-supportrarna är optimistiska. Under turneringen har han fortsatt i samma form vilket började med ett blixtrande mål i sista minuten mot Rumänien i den första matchen, vilket säkrade vinsten. Sen dess har han gjort ett till mål i Marseille och spelade väldigt bra när de kom tillbaka från underläge mot Irland för att ta sig till kvartsfinalen. Det är onekligen så att han har chans att bli turneringens stjärna, vilket kan leda till att det kan bli svårt för West Ham att behålla honom. Ett flertal lag i Premier League har börjat titta allt mer noggrant på honom, och det ryktas att både Inter Milan och Real Madrid har ett starkt intresse av fransmannen! Förhoppningsvis kan West Ham behålla spelaren på Olympic Stadium.

Payet_April_2016

Sammantaget kan man lugnt säga att det varit ett bra år för West Hams supportrar och framtiden ser minst lika ljus ut med en fantastisk manager, ett par spelare i världsklass och en nya stadium. Efter att ha haft ett par tuffa säsonger de senaste årtiondena verkar det nu vara dags för Hammers att cementera sin plats i toppen av engelsk fotboll. De tittar nu framåt och inte bakåt!

.::I samarbete med Lasse Pedersen::.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *