Ni kamera kunniga där ute, i need help!

Jag skall köpa kamera, en system kamera, men har fastnat mellan 2st olika märken. Antingen en Canon EOS 400D, Eller en Nikon D40. Vad tycker ni? Har läst och pratat med massa om detta, och de flesta säger att bilderna kommer att bli i stort sett likvärdiga med varandra (om jag har standard kit objektivet då) Hur som helst, Blir det en Canon så skall jag ha ett objektiv med IS, och om det blir en nikon så skall det vara med VR. (Bildstabilisator)

Men bara för nyfikenhetens skull, vilken skulle ni valt av dessa två kameror?

Just nu ligger det en gigantisk kronärtskocka i kastrullen och kokar för fulla muggar, skall snart ätas upp! (Lägg på en klick smör på bladet och bit/gnag av köttet… Mums säger jag bara! Testa om ni inte gjort det säger jag bara!) Och till det blir det filmen “Teeth

Förresten, har ni läst detta? Fy fan säger jag bara, när skall elendet ta slut? Nä, nu får det fan vara nog!

9 thoughts on “Ni kamera kunniga där ute, i need help!

 1. Är inge duktig på det där med system kameror tyvärr. Hoppas nån annan har någe bra svar. Är rätt nyfiken själv kan jag tala om då jag me sååååå gärna vill ha en system kamera :yes:

  Läste artikeln precis. Alltså HALLÅ säger jag bara…..

  Ha det så fint gumman.
  Kram kram :love:

 2. Nikon Nikon Nikon!!! :yes: Nikon är känd för att ta MYCKET bättre bilder än Canon. Deras jpeg-format är tusenggr bättre och mer utvecklat och det märks tydligt. Sedan har ju alltid Nikon varit ett större märke och hängt med i hundra år så. ;)

  Kram!

 3. jo nu är det mycket bättre, fick en toppenhelg ändå, och sommaren är verkligen här:) hur är det med dig tjejen? några roilga planer på gång? hoppas allt är fint! kram

 4. när vi köpte våran var jag runt och provade flera olika bland annat dem du skrev om. jag blev faktiskt inte nöjd med någon. tyckte det blev alldeles för många suddiga bilder med canonkameran och nikon blev för blåa i färgen. fastnade för vår olympus e-510. tar 99% bra bilder. bara någon enstaka blir suddig. så ta med lite olika minneskort om du har och åk och kolla på kameror och provfota och se hur bilderna blir utskrivna/framkallade. på media mark hade dem väldigt många modeller som man kunde prova.

 5. Definitivt Nikon. Men skippa kitobjektivet. Köp kamerahuset ihop med detta objektivet : http://www.pixmania.com/se/se/20645/art/nikon/af-objektiv-50mm-f-1-8d.html

  Du kommer få alldeles fantastiska bilder med den! Om du mot förmodan skulle välja en Canon gör då samma att du skippar kitobjektivet (som verkligen INTE är bra) och köper samma 50 mm

  http://www.pixmania.com/se/se/2986/art/canon/standard-ef-objektiv-50-m.html

  Lycka till med kameraköpet, se bara till att välja Nikon då blir du INTE besviken! =) Säg till om du behöver mer hjälp!

  Förresten så har jag aldrig låst min sida? Va konstigt….jaja du är välkommen in som sagt. Skulle jag låsa sidan så får du ju lösen såklart =)

  Kram

 6. Kan ingenting om kameror tyvärr. Men ditt recept skall jag faktiskt prova! Vegetariskt o trevligt. :dance:

  Men, vad spelar det för roll om ngn bygger ett lyxhus till sina husdjur? Hade jag en jävla massa pengar så hade jag säkert byggt världens coolaste rastgård. Med lijaner, Ludde hade säkert bara legat o sovit i ngn gigantisk säng men Whiney hade nog lekt rövare. ;)

  Ha en fin dag!
  Kram!

 7. Jag skulle tagit vilken som av dem där kamerorna ;) Tror att dem båda är bra men det är ju en hel del att hålla reda på så att fråga någon kunnig hade nog inte varit fel.

  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *