Övertrött och MediaMarkt

Gick inte och la mig förrens vid 05.10 imorse, anledningen? Jo Mandos hade fått en fästing, satt nog i lite över en timma på golvet och pillade med den jäkeln. Har ju en sån fästingspenna (med en liten ögla) men den funkade inte alls! Bara gled av den lilla fästingen hela tiden, så det slutade med att kroppen försvann, men tyvärr så satt huvudet kvar. What to do? Jo jag fick ju ta fram en pincett och fortsätta vidare, men det funkade inte heller för pincetten var för ojämn så den kunde inte greppa tag. Urless på dessa monster i minifrom nu. Hate em!

Om ett tag kommer Kristian hit, och då skall vi åka ut till MediaMarkt där vi skall inhandla stativ. Var ju på Botaniska igår och det blev en hel del suddiga bilder tyvärr, så ett stativ är ett måste. Sen ikväll skall det bli nattfotografering. Kommer bli skitsköj! Inte många dagar kvar till min B-Day heller, och då vet jag att jag skall få ett Nikon 55-200mm VR objektiv samt eventuellt köpa mig detta Tamron objektiv med fuskmacro. Ser fram imot det är en underdrift…

Nä nu får jag skynda på! Visar lite nya bilder sedan från gårdagen på Botaniska.

6 thoughts on “Övertrött och MediaMarkt

 1. Det är inte farligt om du inte får bort huvudet. Så länge du har koll i några dagar så det inte svullnar upp eller något liknande efteråt. Hört att fästingplockarna som är som en kofot är mkt bättre. Själv kör jag dock bara med fingrar :razz: Jag har ju plockat säkerligen uppåt ett par hundra fästingar på Berra & Mandus sen i mars. Men sen ett par veckor tillbaka har jag bara plockat två stycken på dem, detta efter jag köpe Exspot på Apoteket. Är att rekommendera :)

 2. Jobbigt med fästingar. :/ Mina vovvar har inte lyckats få någon än (peppar, peppar). Ena har visserligen bästa fästinghalsbandet (enligt mig). Tyvärr verkade inte lillen gilla det så han har fått gått utan. Men klarat sig bra ändå. :)

 3. Det bästa är dina fingrar gullan :) Och om den är fööör liten är de faktiskt ibland bättre att vänta 1-2 dagar o sen ta bort den. Men det är inte panik om huvudet sitter kvar så länge du, som tidigare nämnt, håller koll på det ordentligt :) Sen gäller det att hålla koll efteråt också – är ju faktiskt då borrelia etc kommer om det är smittat. Och det är ju svårare o se på en varelse med massa päls än hos oss människor, vi har ju bara hud!

  kram på dig!

 4. Ja usch för fästingar *hatar dem också*

  Skoj med stativ och objekt…

  Nyfiken på bilderna *nickar*

  kram :mrgreen:

 5. Gud, jag hatar fästingar!! Igår när vi skulle mata Chewie och öppnade uteburen så var där några såna äckliga mördarsniglar på andra våningen + massa tvestjärtar.. Så idag har vi städat hela den buren till honom.. Jävla kryp som inte ens betalar hyran.. Fy!

 6. Tjoho! Tänkte bara kika in å höra om du var sugen på å gå på bloggträffen? Jag är lite i valet å kvalet men känner lite för å gå faktiskt :) Så tänkte bara höra om du skulle dit så kanske det väger över på beslutsångesten, hihi. Kram på’rej!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *