Saknaden är stor…

Jag saknar Sverige så mycket nu. Eller mest människorna, eller nej, familjen! Familjen saknar jag så mycket att det gör ont nästan. Har lite personliga anledningar till att jag skulle vilja åka hem, och även fått möjligheten att komma hem på en snabbvisit om jag så vill men med allt som har med brexit att göra så vågar jag mig inte riktigt på att ta det steget om jag skall vara helt ärlig. Dock känner jag nog att England är mer mitt hem än Sverige någonsin varit, även fast vi bara bott här i några år jämfört med mina nästan 30 år i Sverige. Jag känner mig mer hemma här då jag aldrig riktigt hade en fast punkt, ett hem, i Swe. Men här har vi våran lägenhet, i vårat bostadsområde, med Olivers skola och kompisar. Detta är vårt hem. Tanken att eventuellt flytta tillbaka någon gång har såklart funnits i tankarna lite då och då, som sagt var, familjen. Men då skulle vi utan tvekan fått ta och hyra container. För det finns ingen chans att vi skulle kunna sälja allt här för att packa oss en liten fjuttig resväska vardera med hela våra liv. Finns ingen chans att det skulle fungera, tyvärr. Det gick ju såklart bra när vi väl flyttade hit då vi inte riktigt hade ett hem att lämna, då var det viktigaste Olivers leksaker, hårddiskar med minnen i form av tusentals bilder, Olivers tavlor avgjutna av hans bebis fötter och händer och såklart kläder. Vi behövde bara sommarkläder då vi flyttade i Juli hit så det var tacksamt då det tog en hel del mindre plats i väskorna än om det skulle ha varit på vintern vi flyttat.

Saknar min mamma. Mormor. Pappa och styvmamma. Snart, förhoppningsvis, kan jag sätta foten på svensk mark och ge dem alla en riktigt stor bamse kram, även om bara for en kort stund.

Väskorna här under var allt jag och Oliver tog med oss till England när vi flyttade hit. Hela våra liv fanns i dessa två…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *