Tjoho

Läste i morse detta på aftonbladet. Och jag kan till viss del förstå, men till en annan del inte. större hundar med mycket päls behöver ju verkligen inte ha på sig kläder, totalt onödigt. Men min lilla korthåriga chihuahua, Spike, MÅSTE ja kläder på sig. Då menar jag givetvis bara på vintern. Han VÄGRAR att ens gå utanför dörren utan tröja/jacka om det är mer än minus 7-8 grader. Totalvägrar. Men får han på sig tröjan så är det aboslut inga problem. Skall dom förbjuda kläder på korthåriga chihuahuor också då? Det skulle aldrig gå. Speciellt korthåriga chihuahuor kan lätt få lunginflammation på vintern om dom inte är klädda varmt så jag kommer absolut att fortsätta klä min ena lilla kille, inte för min egna skull om att han ser söt ut, utan för HANS skull. Thats it!

Nu måste jag fortsätta att leta röven av mig efter nån vänlig själ som kan låna min 120:- till en ny månad med spelande på WoW…..fy fan va fattig man känner sig….

Ps: Blidde ingen lång bloggpaus alls….:P im back!

5 thoughts on “Tjoho

 1. Hej, tack för kommentaren! Ja, livet är orättvist… vissa tas bort alldeles för tidigt. Angående mamma och pappa rollen så gör jag mitt bästa.

  MvH / Ronny Lindholm

 2. ja, min oskar har ingen underull så när det regnar så kommer det direkt på hans hud. därför hatar han regn (även med regnjacka är han mindre förtjust). men jag antar att artikeln syftar på onödiga attiraljer som hunden inte behöver…

  anledningen till att vissa hundar behöver “hjälp på traven” är ju för att vi avlar hundar som inte skulle finnas till naturligt sett… och har dem i miljöer de inte är vana vid.. oskars ras är ju inte van vid detta kalla klimatet så han kan få köldkramp i tassarna etc. jaja.. hehe..

  kram

 3. Som Birgitta också skrev så syftar nog artikeln mest på onödiga attiraljer. Vissa “spökar” ju ut sina hundar med i stort sett vad som helst och t.o.m. kläder som matchar vad ägaren har på sig en specifik dag och sådant.

  Men ja man ska helt enkelt göra vad som är bäst för hunden, inte för sig själv.

  Kram!

 4. Säger som du å de andra.
  Onödiga grejer tycker jag inte man ska sätta på dem men som tex jacka på vintern eller regnjacka när det regnar liksom.

  Som vädret är nu har jag inga kläder på Nelli men till vintern kommer jag me köpa henne en jacka *absolut*
  Hon e ju liten och blir lätt kall och kan bli jätte sjuk jöö. Hon e ju så nära marken också. Naä jacka på vintern tycker jag är helt rätt.

  Hur gjorde du för att vänja din elelr dina hundar vid kläder?

  KRAM Jessica

  Ps. Min mail är jessica_strom[@]telia.com Ds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *