What would you do?

Fy… känner mig både taskig och irriterad just nu.

Jonas kom hem från jobbet vid 6-tiden, kom in i sovrummet, och stängde dörren efter sig. Frågade då varför han stängde dörren? Då sa han att hans jobbarkompis skulle sova här, för att han glömt nycklarna hem. Typiskt, igår gick jag och la mig tidigt, och tanken med det var givetvis så att jag skulle kunna gå upp tidigt. (vid 7-tiden hade jag tänkt att gå upp) Förklara det för jonas och sa: “Men jag kan väl inte gå upp nu och sätta mig vid datorn om han sover ute på soffan?” Och nej, det var såklart att jag inte kan det. Då säger han att han kunde väl få sova inne i våran säng då? Och nej, det vill jag INTE. Min säng är MIN säng, och ingen annan än jag och J skall ens sätta sig i den. Kan väl säga att jag är rätt pedantisk när det gäller min goa säng.

Jonas går då upp, muttrar något, stänger sovrumsdörren efter sig, och går ut i storarummet. 5min senare tittar hans huvud in i sovrummet och han säger “hej då“…. Um….Vart ska du frågade jag? Då skulle han åka säger han. Aha? Åka? Vadå åka liksom? Vart? Jo då skulle han åka in med sin jobbarkompis till stan för att hämta nycklarna.

Han var ju inte precis glad...Men vad fan skulle jag ha gjort? Vad skulle ni ha gjort?

Nu sitter jag iallafall uppe med mitt kaffe. Pigg. inte så glad. Har dåligt samvete. Och undrar om detta var fel gjort av mig….

12 thoughts on “What would you do?

 1. Skulle nog också ha känt mig lite taskig faktiskt men jag är som du när det gäller okända människor som ska sova i vår säng:grin:. Du menade ju inget illa och det tror jag killen din förstod…

  Jag kan tänka mig att jag hade reagerat precis som du faktiskt, bra eller ej.

  Kram på dig!

 2. God morgon! Då får jag skärpa mig med mina kommentarer då :)
  Jag har också hamnat i såna situationer ibland men har kommit på att jag har gjort fel. Jag vill kunna ta hem kompisar och “hjälpa dem i nöd” Därför har jag bestämt mig för att inte vara så svår när han gör nåt sånt. Fast jag måste säga att jag förstår dig till FULLO. Bara det att det känns ju bra att vara lite mer flexibel. Ja ja.. du fattar säkert vad jag menar. HA en fin lördag :)

 3. Jag hade tagit min kudde, för den lånar jag inte ut, och sen gått ut och lagt mej på soffan en stund.
  Du skulle ju ändå upp tidigt.

  //Lotta

 4. Hade garanterat lånat ut soffan, men hade inte haft sådan hänsyn att inte vistas i vardagsrummet. Eller näe, han hade fått gå o lägga sig i sängen. Men det handlar ju om hur man ser på sin säng. Jag ser det som en säng, som folk kan sova i. ;-)

 5. Jag hade gjort som du, dock hade jag rört mig som jag hade gjort i vanliga fall, skulle absolut inte visat någon hänsyn till en främmande person i mitt hem.

 6. Halloj stumpan! Jag förstår hur du menar, samtidigt får man tänka – vad gör väl en gång? Nästa gång är det kanske än själv som behöver någon stanns & sova :) Sen är de klart om man ska upp tidigt själv & kanske jobba vid datorn, då behöver man ju kanske datorn på morgonen. I övrigt kan ju datorn vänta några timmar :) Men är säker på att ni löst det där för länge sen, ibland är man ju också så att man blir irriterad för småsaker, vi tjejer får bli det ;) Kramis på dig!

 7. Jag är ganska hänsynslös och bestämd ibland. Och definitivt när det gäller mig säng. Jag hade antagligen gjort samma sak, förutsatt att det inte var MIN kompis som det gällde :) Annars, allt bra med Daniela? :D

 8. svar: Men neeej säg inte så!! klart du ska komma..
  Problemet är väl bara att Elin och jag ska på det där VIP-minglet innan jälva festen börjar. Vi ska vara där redan 21.30.. Hon blev bjuden och fick bara ta med sig en vän, precis som man fick på själva bloggfesten.
  Så jag vet inte hur vi löser det? Fan..
  men när det ändå händer något här i stan är det klart du ska dyka upp! Om vi nu inte lyckas lösa det så måste det ju finnas fler att gå dit med? :sad: fan

 9. Jag hade INTE lånat ut min säng till hans jobbar kompis *NO WAY*

  Soffan hade han fått låna eftersom jag kan vara i matrummet där våra datorer också är….

  Inte ska du ha dåligt samvete inte…

  kram kram :mrgreen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *