Iaido

Jag har nu i över ett år sagt att jag skall börja i en kampsport som heter Iaido. Det är ingen våldsam kampsport utan snarare en harmoniskt en. Jag fick för mig att jag ville börja i den sporten efter att jag sett Kill Bill filmerna men det har bara inte blivit av. Nu gick jag in på fysiken.nu som håller i dom kurserna och ser att det faktiskt börjar en nybörjar kurs den 30 Januari så jag tror fasiken att nu ska jag slå till och börja! Såhär skriver dom om sporeten:

“Iaido är konsten att dra och hantera det japanska svärdet.
Man tränar iaido ensam mot tänkta motståndare enligt ett noga bestämt rörelsemönster. Man tränar för att öva upp sitt intuitiva handlande för att bevara lugnet i stressade situationer, öva sin balans samt skapa harmoni och koncentration. Träningen utförs i stillhet som en sorts rörelsemeditation.”

Visst låter det intressant?! I början får man använda sig av ett bokken som är ett träsvärd men tänk sen när man har uppgraderat sig till att få använda en riktig kantana (“samurajsvärd” heter egentligen kantana) Vilken kännsla det måste vara att få hålla i ett riktigt svärd. Nä, detta kommer säkert passa mg som handen i handsken. Jag passar också på att lägga in en länk med en kille som har en uppvisning i Iaido HÄR, bara så att ni får en uppfattning om sporten. (Men han ser väääldigt stel ut, ingen känsla i det alls)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *